Mai jos regasiti Termenii si Conditiile de utilizare INSTAPRES cu scopul de a-ti oferi informatiile esentiale.

  1. INSTAPRESS

Instapress va ureaza bun venit pe site-ul https://instapress.ro/ si pe platforma de piata online special conceputa pentru publicarea imediata de articole platite, ce faciliteaza intermedierea de servicii intre utilizatorii Publisheri, Advertiseri si Content Writeri.

  1. CONTRACT

Prin accesarea sau utilizarea Site-ului si/sau Platformei Instapress, confirmati ca ati citit si inteles Termenii si Conditiile de utilizare, inclusiv termenii Politicii de Confidentialitate (colectiv, „Termenii”), sunteti de acord si acceptati expres sa respectati intocmai reglementarile legale aplicabile cu privire la utilizarea Serviciilor si de asemenea, recunoasteti si aceptati ca acesti Termeni constituie un contract legal obligatoriu si executoriu incheiat la distanta intre Instapress si dvs. De asemenea, sunteti de asemenea de acord cu Politica de utilizare, Termenii si conditiile si documentatia legala a Mobilpay si a altor furnizori de procesare a cardurilor de plata agreati si utilizati de Instapress.

Instapress işi rezerva dreptul de a modifica oricand şi in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni in parte sau in intregime, fara nici o notificare prealabila şi fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate faţa de utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin şi necondiţionat de catre utilizatorii platformei, prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitaţi oferite de site, intervenite oricand dupa operarea modificarii.

Notificarile si comunicarile catre utilizatori se vor transmite exclusiv electronic la adresa de e-mail mentionata la crearea contului.

DACA NU SUNTETI DE ACORD CU ACESTI TERMENI, VA RUGAM SA NU ACCESATI SAU SA UTILIZATI SITE-UL SI SERVICIILE.

  1. DEFINIREA UNOR TERMENI

Instapress – site-ul sau platforma online prin intermediul careia sunt prestate Serviciile;

Servicii – serviciul de listare a site-urilor web de catre Publisher, serviciul de publicare de articole platite de catre Advertiseri, serviciul de continut platit pus la dispozitie de catre colaboratorii Content Writeri privati ai Instapress.

Utilizatori – orice persoana care acceseaza si viziteaza site-ul Instapress inclusiv Advertiseri, Pubisheri sau Content Writeri.

Advertiser – persoana juridica sau persoana fizica care a implinit varsta de optsprezece (18) ani si are capacitatea juridica de a contracta, care este inregistrata in platforma Instapress prin creearea unui cont in scopul de comanda contracost continut scris si/sau a publica contracost articole.

Publisher – persoana juridica sau persoana fizica care a implinit varsta de optsprezece (18) ani si are capacitatea juridica de a contracta, care este inregistrata in platforma Instapress prin creearea unui cont in scopul de a lista gratuit site-ul web aflat in proprietate sau pe care il detine sub o forma legala, in portofoliul Instapress.

Content writer – colaboratorii ai Instapress recomandati in crearea de continut.

  1. INREGISTRAREA UTILIZATORILOR IN PLATFORMA INSTAPRESS

Pentru a beneficia de Serviciile puse la dispozitie de Instapress trebuie sa va inregistrati in platforma prin creearea unui Cont de Advertiser sau Publisher, in fuctiile de interesul Dvs. Inregistrarea este gratuita.

Pentru crearea Contului trebuie sa completati campurile din formular cu informatiile solicitate. Informatiile publicate in Cont trebuie sa fie exacte si complete. Este interzisa folosirea unei identitati false sau folosirea de nume ofensoatoare, vulgare sau obscene. Sunteti singurul si pe deplin responsabil pentru informatiile publicate, de activitatea desfasurata in Contul dvs. dar si pentru pastrarea confidentialitatii parolei. Retineti ca veti putea edita sau elimina, in orice moment, orice informatie continuta in Contul dvs. personal folosind butonul de editare.

Daca doriti sa stergeti Contul, va rugam sa ne trimiteti un e-mail cu solicitarea dvs. la contact @ instapress.ro.. Contul dvs. se va inchide intr-un termen rezonabil de la solicitarea dvs., iar de la data incetarii nu veti mai putea accesa contul. Stergerea contului poate cauza pierderea anumitor informatii pe care ni le-ati furnizat si nu ne asumam nicio raspundere pentru o astfel de pierdere.

Nu aveti dreptul sa va cesionati sau sa va transferati drepturile sau sa va delegati indatoririle asumate odata cu creearea Contului, fara acordul prealabil scris al Instapress. Trebuie sa ne anuntati imediat cu privire la orice utilizare neautorizata a Contului dvs. sau orice alta incalcare a securitatii pe adresa de e-mail. Nu putem si nu vom fi raspunzatori pentru nicio pierdere sau daune rezultate din nerespectarea de catre dvs. a acestor Termeni, adica daca altcineva acceseaza Contul dvs. prin informatiile de inregistrare pe care le-a obtinut de la dvs. sau printr-o incalcare de catre dvs. a acestor Termeni, sau pentru orice utilizare neautorizata a fondurilor aflate in Cont.

  1. TERMENI SI CONDITII DE PUBLICARE ARTICOLE PENTRU ADVERTISERI:

Adevrtiserii publica articole platite pe site-rile listate in platforma Instapress. Articolul platit este un advertorial, scris in scopul de a face reclama unui produs, serviciu sau unui brand.

Pentru publicarea unui articol platit acesta trebuie sa indeplineasca conditiile speciale de publicare stabilite de fiecare Publisher, detaliate in sectiunea care descrie fiecare site in parte pe platforma Instapress.

Pretul pentru crearea de continut si publicare articol este afisat in moneda ron pe platforma Instapress in dreptul fiecarui site acesta fiind pretul final la care nu se adauga alte costuri. Pretul poate suferi modificari periodice insa indiferent de frecventa schimbarilor, pretul valabil este cel in vigoare la momentul plasarii comenzii.

Serviciile de crearea de continut si publicare articole platite pe oricare din site-urile aflate in portofoliul Instapress sunt contra cost si se realizeaza pe baza de comanda.

Pentru a efectua o comanda, contul de Advertiser trebuie alimentat cu fonduri in lei, respectiv in moneda nationala a Romaniei. Limita minima o reprezinta contravaloarea unei comenzi. Nu exista o limita maxima.

Contul de Advertiser este configurat pentru plati manuale astfel incat va trebui sa adaugati fonduri in lei la un sold platit in avans, inainte de a efectua o comanda (de ex: daca doriti sa publicati un articol pe un site al carui cost de publicare este de 100 lei, trebuie sa aveti contul alimentat cu suma minima de 100 lei). Dupa adaugarea de fonduri, pe masura ce se efectueaza o comanda se va deduce contravaloarea comenzii din fondurile adaugate.

Factura fiscala se comunica in format electronic la adresa de e-mail dar acestea se regasesc si in contul creat putand fi accesate si descarcate oricand de utilizator.

Alimentarea cu fonduri se realizeaza online prin intermediul Mobilpay, PayPal si transfer bancar.

Dreptul de retragere: Sumele achitate in contul de fonduri pot fi rambursate in termen de 14 zile de la data achizitionarii doar in cazul in care acestea nu au fost utilizate pentru achizitionarea de servicii. Dupa expirarea termenului de 14 zile, Instapress nu mai ramburseaza nicio suma, integrala sau partiala, iar fondurile in lei raman disponibile in contul de Advertiser.

In materia contractelor de prestari servicii, incheiate la distanta, potrivit legislatiei ce reglementeaza contractile incheiate la distanta, nu se asigura dreptul de retragere, dupa prestarea serviciilor.

!!! Sumele disponibile in cont si nu au o data scadenta, ele pot fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de servicii de pe platforma Instapress. In cazul in care, din orice cauza, colaborarea cu Instapress va inceta, aveti obligatia de a lichida toate fondurile disponibile in scopul achizitionarii de servicii in caz contrar acestea vor fi sterse si nu se restituie.

Anulare plata: Instapress va instiinta de indata anularea unei plati, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara efectuarii platii, prin restituirea integrala a sumei achitate in urmatoarele situatii:
• tranzactia nu a fost validata de catre central de plati;
• tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului;
• termenii si conditiile prezente nu sunt respectate;
• comenzile nu pot fi onorate din motive independente de vointa Instapress si a colaboratorilor, cum ar fi evenimentele de forta majora, epidemii/pandemii, incendii, explozii, razboaie, acte de terorism, etc.

  1. CONTINUTUL ARTICOLELOR PLATITE

Responsabilitatea pentru utilizarea serviciilor noastre va apartine in integralitate, in orice calitate actionati Publisher, Advertiser ori Contentwritter. Instapress nu este responsabila pentru utilizarea Serviciilor intrucat aceasta este doar un intermediar ce pune la dispozitie o platforma online pentru prestarea de servicii si achizitii intre Publisheri, Advertiseri si Content Writteri.

Instapress, nu analizeaza site-urile Publisherilor, continutul articolelor platite si publicate de Advertiseri, asftfel incat Instapress nu este raspunzatoare pentru faptele altora. Dat fiind scopul acestei platforme, de publicare instant de articolelor platite, nu putem preveni intotdeauna utilizarea gresita sau abuziva a serviciilor de catre utilizatori. In aceste conditii, sunteti responsabil pentru decizia de a va inregistra in platforma Instapress si de folosi Serviciile oferite prin intermediul platformei.

Din oficiu sau la sesizarea unei persoane interesate, Instapress are dreptul de a limita modul in care sunt utilizate Serviciile. Instapress isi rezerva dreptul de a restrictiona, suspenda sau inchide contul dvs. in cazul in care considera ca au fost incalcate conditiile contractuale sau/si legea. De asemenea, ne rezervam dreptul de a elimina continutul neconform care incalca drepturile de autor ale oricarei persoane sub orice forma dupa o prealabila instiintare.

Prin incarcarea continutului si publiarea articolului platit, confirmati ca sunteti detinatorul drepturilor de autor sau dupa caz, ca aveti dreptul legal de a folosi lucrarea si nu incalcati aceste drepturi, in acord cu Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Prin lucrare se intelege lucrarile audiovizuale, cum ar fi materialele video, inregistrarile audio, cursurile, articolele, cartile, lucrarile vizuale, cum ar fi picturile, posterele si reclamele, etc.

Este interzisa publicarea de articole platite cu un continut:
• pornografic, in acord cu Legea nr. 196 din 13 mai 2003
privind prevenirea şi combaterea pornografiei;
• care promoveaza orice fel de violenta sau propaganda impotriva drogurilor si alte substante interzise in acord cu Legea nr. 143 din 26 iulie 2000
privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;
• care promoveaza orice forma de discriminare in acord cu Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare (republicata).

  1. TERMENI SI CONDITII PENTRU PUBLISHERI

Site-urile Publisherilor sunt listate gratuit platforma online Instapress in scopul publicarii de articole de catre Advertiseri. Articolele se publica contra cost. Pretul unui articol este stabilit in moneda nationala Lei de catre Publiser, la care se adauga comisionul de intermediere negociat de catre parti. Pretul poate suferi modificari periodice insa indiferent de frecventa schimbarilor, pretul valabil este cel in vigoare la momentul plasarii unei comenzi.

Fiecare site listat va contine o descriere, indicii seo (verificati periodic de catre Intapress) precum si conditiile speciale detaliate de publicare articole.

Dupa publicare, articolul platit poate fi modificat contracost print-o solicitare comunicata la adresa [email protected].

Articolul platit este publicat pe site-ul Publisherului de indata ce acesta a fost comandat si ramane publicat pe site cel putin 1 (unu) an. Exceptii:

• Advertiseul solicita in mod expres Publisherului retragerea definitiva de la publicare. Pretul achitat nu se returneaza;

• Activitatea Publisherului a fost suspendata sau si-a incetat activitatea;

• In cazul in care articolul este eliminat de pe site, din rice motiv, inainte de implinirea termenului de 1 (unu) an, Publisherul se obliga sa plateasca daune Advertiserului de 3 (trei) ori pretul platit pentru publicare. Exceptie la plata de daune o reprezinta cazurile de forta majora sau acele situatii in care Publisherul este lipsit de orice forma de vinovatie, inclusiv culpa usoara;

• daca, continutul articolul publicat contravine dispozitiilor legii, termenilor si conditiilor prevazuti in prezenta sectiune precum si conditiilor speciale de publicare ale site-ului, Publisherul are dreptul de a sista, in termen de 2 zile, publicarea articolului pana cand acesta va fi conform. Astfel, Publisherul informeaza Advertiserul cu privire la sistarea vremelnica a publicarii si obligatia de a modifica articolul. Procedura de modificare la cererea Publisherului poate fi solicitata o singura data si fara niciun cost suplimentar. Daca articolul nu este modificat in termen de 2 zile de la solicitare, Publisherul are dreptul de sista definitiv publicarea articolului platit fara obligatia de restituire a platii.

In cazul in care Publisherul sisteaza temporar sau definitiv publicarea unui articol, fara temei si fara a respecta procedura de comunicare stabilita in prezenta sectiune acesta poate fi obligat la restituirea pretului articolului iar in functie de caz accesul in platforma poate fi restrictionat sau chiar interzis prin stergerea contului de Publisher.

Pentru fiecare articol platit publicat, contul Publisherului va fi alimentat cu suma reprezentand pretul articolului. Retragerile de sume din contul se realizeaza in perioada 1-5 ale fiecarei luni, printr-o solicitare insotita de factura de plata comunicare catre Instapress. In termen de 7 zile de la primirea facturii se va efectua plata.

Istoricul detaliat al tuturor comenzilor si platilor efectuate este afisat in contul de Publisher.

  1. TERMENI SI CONDITII PENTRU ACHIZITIA DE ARTICOLE – CONTENT WRITING

Pe baza de comanda pot fi redactate articole de catre Content Writerii colaboratori ai Instapress.

Comanda trebuie sa contina categoriile, subiectele, temele si problematica articolului, numarul minim de cuvinte impreuna cu alte informatii necesare pentru Content Writer.

Informatiile furnizate trebuie sa fie exacte si complete. Cumparatorul este singurul responsabil pentru informatiile pe care le furnizeaza si pentru orice consecinte ale acestora, incluzand, dar fara limitare, orice posibile consecinte si neintelegeri, in cazul in care Cumparatorul furnizeaza informatii false, inexacte si/sau incorecte.

Instapress nu este responsabila pentru articolele comandate si primite de la Content Writer in nici un fel, inclusiv pentru orice cosecinte ce ar decurge si ar cauza daune si prejudicii. Instapress solicita Content Writerilor sai sa pastreze confidentialitatea tuturor informatiilor furnizate de Cumparator, si Cumparatorul recunoaste in mod expres ca Instapress nu isi asuma nicio responsabilitate pentru orice incalcare a confidentialitatii de catre content writeri.

Dupa finalizarea articolului acesta este trimis examinare iar cumparatorul poate:
(i) accepta articolul comandat, sau
(ii) sa solicite o revizuire in termen de 2 (doua) zile calendaristice de la primirea articolului.

In cazul cererii de revizuire, termenul de executare a articolului poate fi prelungit. Daca Cumparatorul nu furnizeaza cererea de revizuire in termen de 2 (doua) zile calendaristice de la primirea articolului, articolul este considerat a fi acceptat de fara obiectii.

Cererea de revizuire comunicata Content Writerului trebuie sa descrie clar si detaliat ce modificari si imbunatari se vor aduce articolului. Daca articolul nu este modificat in conformitate cu cererea de revizuire, cumparatorul poate respinge articolul in intregime, caz in care pretul achitat va fi restituit. Cumparatorul este de acord ca Instapress poate lua decizia finala daca respingerea articolului de catre Cumparator este justificata, iar Cumparatorul este de acord sa accepte aceasta decizie ca fiind definitiva.

Cumparatorul are dreptul de autor asupra articolului odata ce acesta este acceptat si platit integral. In consecinta, Cumparatorul va avea dreptul de a publica, executa, afisa, reproduce, distribui, crea lucrari derivate si vinde articolul comandat, fara limita de timp si teritoriu.

  1. INCETAREA CONTRACTULUI

Oricare dintre parti poate solicita incetarea prezentul acord in orice moment, la propria sa discretie, cu o notificare comunicata catre cealalta parte. Efectul incetarii duce la stergerea contului si la imposibilitatea de a mai accesa orice serviciu din platforma.

La incetarea contractului, din orice motiv, toate prevederile referitoare la despagubiri, garantii, raspunderi si limitele acestora, precum si confidentialitatea si protectia drepturilor de proprietate si a secretelor comerciale, precum si orice prevederi care in mod expres sau prin natura lor sunt necesare pentru a nu contraveni legii.

9.1 Garantii si raspunderi

Sunteti de acord si luati la cunostinta ca utilizarea platformei online Instapress si achizitionarea de servicii se face pe propriul risc. Obligatia de informare cu privire la utilizarea serviciilor prestate de utilizatori prin intermediul platformei si cu privire la utilizatori va apartine in totalitate.

Avand in vedere scopul si obiectivele platformei Instapress, respectiv publicarea imediata de articole platite de catre Advertiseri, materealele publicate nu trec printr-o procedura prealabila de verificare si acceptare a publicarii astfel incat raspunderea pentru utilizarea serviciului si a tuturor consecintelor ce decurg din utilizarea serviciilor, va apartine in totalitate.

In cazul unei neintelegeri/dispute/litigiu intre Publisheri, Advertiseri si/sau Content Writeri sau intre acestia si orice terta parte sau persoana lezata prin utilizarea serviciilor Instapress, intelegeti si sunteti de acord ca Instapress nu este parte si nu are obligatia de a se implica.

Instapress nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea sau executarea
necorespunzatoare, integral sau in parte, a oricareia dintre obligatiile asumate, daca executarea acelei obligatii a fost impiedicata ca urmare a producerii unui eveniment imprevizibil si inevitabil, aflat in afara controlului partii care invoca forta majora. Sunt considerate evenimente de forta majora, fara a se limita la acestea, evenimente ca razboiul, revolutia, embargoul, cutremurul, atacul terorist, inundatia, incendiul, atacuri informatice grave ori defectiuni grave in functionarea retelei de internet, greva si incetarea nelegala a lucrului, emiterea de catre o autoritate competenta a unui ordin sau a oricarui act cu caracter obligatoriu care impiedica desfasurarea activitatii. Atat inceputul cat si sfarsitul perioadei de forta majora, vor fi notificate de catre partea care invoca forta majora, celeilalte parti, in termen de 5 zile de la data aparitiei si respectiv de la data incetarii ei. Daca notificarea nu este facuta in acest termen si cu respectarea condiitiilor din acest paragraf, partea care invoca forta majora nu va beneficia de efectele ei.

9.2 Proprietate Intelectuala

Continutul Site-ului, grafica, cu toate informatiile disponibile si elementele care il compun (inclusiv, dar fara a se limita la fotografii, imagini, logo-uri, nume domeniu, nume companii) care sunt vizualizate sau accesate in orice modalitate pe site, sunt si raman in proprietatea exclusiva a Instapresssi si a partenilor sai.

Este interzisa reproducea, distribuirea, utilizarea in orice mod continutul site-ului.

Articolele platite publicate pe site-urile Publisherilor de catre Advertiseri raman in proprietatea Advertiserilor.

Imaginile, logo-urile, siglele si prezentarile publicate in pagina de Profil Premium a Avocatilor apartin acestora si isi asuma intreaga raspundere cu privire la drepturile de proprietate intelectuala.

Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala atrage dupa sine raspunderea penala si/sau civila precum si acoperirea prejudiciului cauzat, conform legii.

9.3 Notificari si reclamatii

Orice comunicare, reclamatie, notificare sau informatie de orice natura transmisa catre Instapress este valabil si complet indeplinita daca va fi transmisa electronic via e-mail la adresa de email contact @ instapress.ro.

Reclamatia trebuie sa cuprinda data si ora faptului/evenimentului care face obiectul reclamatiei, adresa de e-mail a reclamantului si o scurta descriere a cauzelor si motivelor reclamatiei. Orice sesizare si reclamatie va primi raspuns intr-un termen rezonabil dar nu mai tarziu de 7 zile de la data comunicarii.

9.4 Restrictionarea, sistarea si suspendare serviciilor oferite prin intermediul platformei Instapress

Instapress are dreptul de a restrictiona, sista si suspenda serviciile prestate prin intermediul platformei, in temeiul unei decizii justificate si comunicate in scris via e-mail in termen de 5 zile de la aparitia cazului.

In cazul in care se publica sau furnizeaza date false, inexacte sau incomplete, injurii sau se promoveaza orice forma de discriminare in acord cu Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare (republicata), Instapress are dreptul de a restrictiona, sista sau suspenda serviciile furnizate celui vinovat, precum si de a comunica Publisherului obligatia de remediere a situatiei aparute, prin modificarea sau eliminarea partiala/integrala a materealului neconform.

In toate cazurile, Instapress ofera posibilitatea Advertiserului/Publiherului de a clarifica faptele si circumstantele care au condus la luarea deciziei de restrictionare, sistare sau suspendare, totala sau partiala, urmand procedura interna de solutionare a reclamatiilor prevazuta la art. __. Indiferent de solutie, Instapress nu poate fi obligata sa raspunda pentru eventualele prejudicii ce vor aparea.

Va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre!

ECHIPA INSTAPRESS