Despre Optimizare SEO off-page- știai care sunt secretele optimizării?

Orice tip de afacere din momentul actual are nevoie de o identitate în mediul online. Indiferent de nișa pe care o dezvolți, de domeniul antreprenorial pe care îl reprezinți, afacerea ta necesită să fie prezentă în media, mai exact, pe cele mai mari platforme, precum: Google, rețele de socializare (Instagram, Facebook, Tik Tok, Pinterest, Linkedin etc). Odată ce oferi vizibilitate business-ului tău prin intermediul acestor jocuri ale tehnologiei, începi un pas important și anume o optimizare SEO off-page. Însă, lucrurile nu sunt decât despre atât. Un proces mai lung definește optimizarea. Haide să aflăm împreună ce înseamnă optimizare off-page, ce este SEO și cu ce te ajută motoarele de căutare odată ce începi și o strategie de link building. Despre toate acestea vei afla în articolul de față.

Despre SEO

O afacere devine virală în momentul ce motoarele de căutare Google o identifică. Ai și tu un site ce vinde anumite produse sau servicii? Vrei ca oamenii să ajungă pe el și să se formeze o rată de conversie mare? Mai exact, dorești că ei să-ți devină clienți? Bine, bine…suntem siguri că acesta îți este scopul, însă, înainte de toate, trebuie să ieși în evidență în fața motoarelor de căutare. Ce fac ele? Îți poziționează site-ul în topul căutărilor pe Google dacă îndeplinești corect tehnicile SEO. Mai exact, discutăm despre optimizarea on-page a site-ului pe care îl deții.

Pentru a îți optimiza site-ul ai nevoie de cuvintele cheie potrivite pe care să le poziționezi corect în paginile web. În titluri, subtitluri, texte normale…cum de altfel, ai nevoie de linkuri pe fiecare pagină cu trimitere către restul, pentru că algoritmii comunică prin intermediul lor și îți descoperă fiecare pagină a site-ului prin aceste linkuri de conectare. Ai nevoie de o structură ușor de parcurs de către client, de timp de răspuns rapid și un design cât mai plăcut. Acestea sunt o mică parte din cerințele pentru SEO on-page. Totuși, ce este și optimizarea off-page?

De ce să alegi optimizare off-page/on-page?

Ambele tipuri de optimizare sunt extrem de benefice pentru site-ul tău, putem spune că sunt chiar vitale, pentru că fără de ele nu vei avea posibilitatea să ajungi la publicul tău țintă. Odată ce ai optimizat paginile web conform tehnicilor SEO, motoarele de căutare te vor identifica prin acele keywords (cuvinte pe care oamenii le caută pe Google când sunt în căutarea unui produs/serviciu) și îți vor poziționa site-ul în topul căutărilor. Oamenii găsesc link-ul către pagina ta și îl vor accesa. Vizibilitatea, autoritatea și nivelul de încredere ale site-ului cresc. Dar nu se termină aici, am vorbit acum despre ceea ce fac motoarele de căutare și de ce este spre avantajul tău să profiți de puterea și funcția lor. Haide să vedem și ce înseamnă optimizare off-page și cum poți începe o astfel de strategie.

Despre ce înseamnă o optimizare off-page?

Cert este un lucru și anume, oamenii trebuie să ajungă pe site-ul tău și să cumpere. Doar motoarele de căutare te pot ajuta. Însă, este nevoie ,,să le provoci”. Cum? Prin optimizarea off-page. Mențiunile în Social Media, deținerea unor linkuri de calitate și existența unor linkuri ce conduc spre site-ul tău fac parte din optimizarea off-page. Discutăm mai detaliat despre linkuri și anume, strategia de link building.

Link Building, piesa principală în optimizarea off-page

Prin optimizare off-page înțelegem totalitatea acelor link-uri ce conduc către site-ul tău. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, haide să alegem un exemplu. Să presupunem că deții un site ce vinde vopsea decorativă premium. Ai decis să începi procesul de optimizare off-page. De ce ai avea nevoie? De publicații ce să aibă în vedere publicarea de advertoriale ce conțin link-uri cu trimitere către site-ul tău. Ce sunt advertorialele? Articole ce vând un produs pe un ton formal și elegant, rolul lor esențial stand în acele linkuri pe care le conțin. Bine, bine…ai cinci articole cu linkuri, acum trebuie să găsești publicații.

Cum alegi un site prin care să te promovezi?

Optimizarea off-page este extrem de importantă, iar motoarele de căutare sunt într-o continuă mișcare. Odată ce ai ales câteva platforme ce să îți publice articolele pentru a da start strategiei de link building, trebuie să fii foarte atent/ă la ce anume ai ales. Există peste 60% de site-uri spamate cu enorm de multe reclame. Google ,,nu vede” bine aceste site-uri, nu sunt cele mai profi. Tu trebuie să apelezi la acele platforme pozitive, vizitate de către oameni, site-uri cu un nivel de încredere ridicat, cu autoritate și vizualizări. Degeaba îți publici articolele în 100 de publicații cu trimitere către site-ul tău, dacă toate 100 sunt spamate. Google nu îți va defini pagina web drept pozitivă.

Este evident din cele spuse că tu trebuie să alegi site-uri bune. Cu cât sunt mai bune și acestea fac trimitere către al tău website, cu atât motoarele de căutare devin ,,interesate”. Ușor, ușor oamenii vor ajunge pe pagina ta, vizualizările vor crește, de astfel și nivelul de încredere și autoritatea. Și încă un punct principal legat de alegerea site-urilor pe care să te promovezi este acela că trebuie să alegi pagini în tandem cu nișa pe care o reprezinți. Dacă vinzi vopsea decorativă premium, apelează la publicații din același domeniu. De ce? Pentru că te vei adresa direct publicului tău țintă, oameni care vor să cumpere vopsea decorativă.

Acum sigur te întrebi care este acel site ce să te ajute la optimizarea off-page. Avem soluția și anume, INSTAPRESS. Știai ce poate face această aplicație? Haide să aflăm!

Despre beneficiile INSTAPRESS     

INSTAPRESS este o aplicație prin intermediul căreia îți creezi un cont plătit. Ce poți face aici? Să publici articole SEO, advertoriale (cele despre care ți-am vorbit mai sus și care fac parte din campania de link building) și comunicate de presă. Fiecare are un preț de 10 RON, doar cele de tip adult având un cost mai mare. Tu ai nevoie de advertoriale pentru a începe optimizarea off-page, iar INSTAPRESS te poate ajuta. Dintr-o listă de peste 80 de site-uri îți alegi acel site pe care vrei să publici. Trebuie doar să ții cont de câteva norme de redactare și îți va fi generat un link unic către articolul tău. Care sunt normele? Textele să fie originale, de minim 500 cuvinte, în limba română și fără diacritice. Postarea se face instant, nu este nevoie de aprobare. Simplu, nu? Te tentează? 

Concluzie

Indiferent de ce ai avea în gând un lucru trebuie să îți fie clar și anume, optimizarea este extrem de importantă pentru ca afacerea ta să se extindă în mediul online. Nu mai sta pe gânduri și începe optimizarea on-page și optimizarea off-page și obține calificativul ,,pozitiv” din partea algoritmilor Google. Beneficiile de care te vei bucura se vor vedea în timp, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!