FAQ

Întrebări frecvente

Va prezentam mai jos o lista cu intrebarile cele mai frecvente adresate platformei noastre.

InstaPress este platforma dedicată marketerilor, publisherilor şi copywriterilor. Permite rularea de campanii de advertoriale într-un mod mai simplu şi mai eficient, prin obţinerea link-ului final al articolului imediat după ce advertiserul l-a postat.

După ce te-ai înregistrat, alimentează-ţi contul. Din momentul în care ai credite în cont, poţi publica un articol. 

Înregistrează-te accesând aceasta pagină, iar în platforma din backend vei avea acces la o listă cu toate site-urile disponibile. Alimentează-ţi contul cu credite, alege site-ul pe care vrei să postezi articolul, notează conţinutul şi toate detaliile articolului. Apasă pe butonul de publicare şi vei primi linkul imediat. 

Te rugăm să încarci în platformă doar articole unice şi originale. Acestea trebuie să aibă titlu şi fotografie. Poza trebuie să fie la o rezoluţie de minim 600 px, în format landscape. Lungimea articolului trebuie să fie de peste 500 de cuvinte, iar titlul nu trebuie să depăşească 15 cuvinte. Permitem doar articole în limba română, corecte din punct de vedere gramatical şi morfologic, fără greşeli.

Bunele practici seo spun că este bine ca într-un articol să existe un singur link. Cu toate acestea sunt site-uri care permit şi 2 linkuri. Recomandarea noastră rămâne pentru 1 link.

Îţi garantăm că lucrăm doar cu site-uri care oferă linkuri dofollow şi care nu vor fi marcate cu rel="ugc" sau rel="sponsored".

Nu este nici o problemă pentru că noi scriem pentru tine. Trebuie doar să plasezi o comandă. Specifică numărul de articole, câteva detalii și apoi faci plata. Vei primi comandă în doar 2 zile lucrătoare. Nu uită să menționezi și numărul de articole dorite.

Da, se poate face retur, iar politica este una destul de simplă. Dacă au apărut probleme în procesul de publicare, articolul nu s-a încadrat în condițiile publisherului sau a fost respins, atunci se poate face retur. Fie îți primeșți banii înapoi sub formă de credit în platforma, fie optezi pentru virament bancar în contul tău.

Atâta timp cât va există site-ul pe care s-a publicat, vor există și articolele tale. Dacă articolul cumpărat dispare din site în termen de 12 luni, vei primi o publicăție similară că și metrici. Ne asumăm acest lucru pentru că dorim că toți userii acestei platforme să fie pe deplin mulțumiți.

Articolul trebuie să fie unic. Acesta nu trebuie să mai apară pe o altă platforma sau mediu online. De asemenea, legea și drepturile de autor trebuiesc respectate. Articolul trebuie să aibă maxim 500 de cuvinte, un titlu și o poză.

Pe InstaPress se pot comandă articole generale pentru publicare de articole SEO/comunicate de presă sau articole destinate blogurilor. Totodată, suntem disponibili și pentru o altfel de abordare cum ar fi texte pentru site sau descrieri categorii/produse.

Da, se poate vedea articolul pe site-ul publicat. Fiecare site în parte are un link către un articol cumpărat. Acest lucru îți permite să vezi cu ușurință cum va arată articolul tău, precum și site-ul unde se va publică.

În general, nu. Însă, există unii publisheri care vor marca. Pentru a află care sunt aceștia, este important să verifici mereu secțiunea de termeni și condiții. De asemenea, ai posibilitatea de a vedea și link-ul cu titlu de exemplu. Acolo poți urmări cum arată mai exact un articol pe site-ul respectiv.

Îți garantăm că articolul tău este încărcat pe site-ul Publisherului fără absolut nici un fel de probleme. În plus, articolul va conține și link-urile dorite de ține.

Pe InstaPress se poate plăți cu cardul prin mobilpay. Însă, dacă doreșți să plăteșți altfel, atunci o poți face fie prin paypal, fie prin ordin de plata. Ți se va elibera o proforma, vei achita, după care ți se va elibera factură.

Aruncă o privire în lista de publisheri și vei vedea cine acceptă acest tip de articole. Tot acolo vei află și care sunt costurile. Este important de reținut faptul că doar unele site-uri acceptă articole de acest gen și nu toate. Analizează cu atenție lista de publisheri.

Intră în contul tău și vezi în partea de jos a paginii, secțiunea credit. Acolo vei vedea un link pe care trebuie să dai click. Ți se va deschide un pop-up unde este necesar să scrii codul din voucher. Contul tău se va încarcă instant.

Este foarte important ca articolele trimise să nu denigreze persoane sau servicii, să nu instige la ură, să nu fie din sfera adult dacă site-ul respectiv nu agreează acest tip de conţinut, să nu încalce legislaţia din România, să nu fie PR negativ, să nu promoveze concurenţa. De asemenea, articolele trebuie să fie de calitate şi obiective (deşi pot indica spre advertiser).

Site-urile din marketplace-ul InstaPress au fost înregistrate în platformă de catre proprietarii/administratori lor. De asemenea, publisherii noi se pot înscrie oricând în platforma noastră. Prin urmare, întregul credit rămâne proprietarului site-ului respectiv - noi nu revendicam niciun site ca fiind al nostru. 

Pe InstaPress, articolele se publică instant. În 10 secunde de la publicare vei primi link-ul final. Dacă ai urcat un articol în platformă, l-ai postat, dar nu ai primit linkul, te rugăm să ne contactezi şi vom rezolva în cel mai scurt timp.

Nu. Poţi comanda 1 singur articol sau mai multe. Totul este foarte flexibil pentru că ne dorim să ai libertatea de care ai nevoie. 

Da. Vei primi factură pentru fiecare alimentare de credit. Poţi descărca factura direct.

Navighează în Contul tău, în secţiunea Credit. Acolo, în dreptul fiecărei alimentari cu credit vei putea vedea factura. O poţi descărca printr-un simplu click. 

Fiecare articol SEO este important pentru că poate trimite un link cu autoritate spre site-ul tău. Mai multe articole seo înseamnă mai multe linkuri şi o autoritate mai mare. Vei reuşi astfel să-ţi creşti site-ul organic în SERP fără să bagi bani în reclame plătite. SEO organic este recunoscut ca fiind cea mai inteligentă şi eficientă cale de a creşte o afacere online pe termen lung. Mii de afaceri și agenții SEO confirmă acest lucru. 

Dacă mai ai și alte întrebări vis a vis de platforma InstaPress, nu ezita  accesezi și pagina de Termeni și condiții sau Politica de confidențialitate, Termenii si conditiile de publicare / scriere articole  Dacă în continuare sunt unele aspecte care nu sunt clare, te rugăm ne contactezi aici și îți vom răspunde cu plăcere