Despre articole SEO- Beneficiile unui articol SEO publicat

Odată cu pandemia foarte mulți oameni de afaceri au conștientizat cât de importantă este promovarea în mediul online. Deținerea unor pagini pe marile platforme, precum Facebook, Instagram, Tik Tok este secretul spre a vinde și promova o mare parte din servicii și produsele oferite de către businessul în sine. Însă, marea cheie spre succesul unei afaceri este site-ul de prezentare și promovarea prin articole SEO. Cu ce ajută astfel de texte optimizate și cum pot fi realizate, vei citi în cele ce urmează. Cert este că, o afacere se poziționează în top doar prin intermediul motoarelor Google. Să descoperim și cum!

Ce este SEO?

Pe înțelesul tuturor, SEO (Search Engine Optimization)  sau optimizare pentru motoarele de căutare este metoda, să o numim așa, prin care o afacere este pozitionata în topul căutărilor pe Google. Un site poate ajunge popular dacă este optimizat corespunzător conform tehnicilor SEO, iar cele mai multe articole SEO fac trimitere către site sau diferite linkuri ce ajută afacerea să se dezvolte. Google recunoaște mult mai ușor site-ul dacă sunt respectate cerințele de optimizare, astfel, în doar câteva luni acesta (site-ul) ajunge în topul căutărilor. Rezultatul? Oamenii ajung mai ușor la afacerea ta, la produsele și serviciile pe care le vinzi.

Cum se face optimizarea?- Regulile SEO

Există o teorie simplă și diferite programe de optimizare în cazul articolelor SEO. Regulile nu sunt deloc grele, un copywriter bun sau și mai bine, un specialist, vor știi cum să optimizeze articole SEO. Însă, mulți susțin că există și câteva secrete ca optimizarea să fie 100% eficientă, asta relatează adevărații profesioniști. Secretele sunt descoperite doar după extrem de multe articole și site-uri optimizate. Până atunci, de bază este teoria, o teorie ce oferă rezultate vizibile și ce poate fi aplicată ușor și rapid.

Cuvintele cheie- baza optimizării în articole SEO

Un lucru este cert și anume, cuvintele cheie bune fac diferența dintre un articol și un articol optimizat. Cuvintele cheie sunt acele grupări de cuvinte (unul sau mai multe, maxim 3-4) căutate de către oameni pe Google. Numite și keywords, fără de ele articolele nu pot fi optimizate. Prin intermediul lor motoarele de căutare ajung la articol și îl poziționează în topul căutărilor, astfel, clienții găsesc mai repede la informația pe care vrei să o transmiți. Dacă vrei să ai articole Seo bune, identifică acele cuvinte cheie și adaugă-le în texte. Unde? Descoperim în cele ce urmează.

Articole SEO- cum identifici cuvintele cheie?

Există o varietate de programe ce ajută să identifici cuvintele cheie în domeniul ce te interesează. Multe astfel de programe necesită a fi plătite, dar pentru început poți opta și pentru varianta manuală. Caută pe Google nișa pe care o dezvolți și fii atent/ă la primele rezultate/căutări. Acelea sunt o parte din multele cuvinte pe care oamenii le tastează când caută produsul/serviciul respectiv. Urmează ca acestea, maxim 4-5 cuvinte selectate, să fie poziționate în articol.

Cum pozitionezi cuvintele cheie în articole SEO?

Regulile la acest capitol sunt exacte și extrem de simple. Ca să realizezi articole SEO nu trebuie să depui mult efort, ci atenție. Cuvintele cheie necesită să fie regăsite în anumite puncte principale din articol ca acesta să fie optimizat la un punctaj cât mai mare. Cu cât îndeplinești mai multe cerințe, cu atât punctajul crește. Doar un program SEO îți poate ghida pașii și oferi un punctaj. Esențială este poziționarea de keywords. Cuvântul cheie trebuie să se găsească în titlu și subtitluri, la început de paragraf, în meta descrierea articolului și de minim 5 ori pe text. Pentru un punctaj mai mare, o poză ce să aibă cuvântul cheie pe ea este ideală. Mai multe puncte obții dacă respecți și următoarele cerințe, astfel, vei avea la final articole SEO foarte bine optimizate. Adaugă un link către site și una-două link-uri externe, imagini, respectă numărul de cuvinte indicat de către platformă, folosește cuvinte cheie potrivite. Odată ce aceste cerințe sunt îndeplinite, vei avea articole SEO bine scrise.

Ce scrii într-un articol SEO?

Spre exemplu, dacă ai un site ce vinde diferite produse, le poți promova în articole SEO. Fiecare produs să fie descris, să îi fie atribuită o imagine și un link către secțiunea lui din site. Astfel de articole pot fi postate pe diferite platforme de promovare, site-uri ce au doar acest rol, de promovare. Odată ce oferi oamenilor articole SEO în care îți prezinți produsele și serviciile, vor fi tentați să dea click pe linkuri și să-ți cumpere ce le oferi. Motoarele de căutare Google sunt cele ce participă la acest proces și care îl fac posibil, totodată. Însă, esențial, doar dacă sunt optimizate conform cerințelor, articolele ajung unde trebuie. Se formează astfel rata de conversie, activitatea oamenilor mare pe site-ul pe care îl deții. Cu cât de promovezi mai mult prin articole SEO ce oferă cert informația despre tine, cu atât clienții ajung mai des pe site-ul tău.

De ce să alegi să scrii articole SEO?

Precum am menționat anterior, aceste articole SEO te promovează și îți încurajează clienții să apeleze la afacerea pe care o dezvolți. Oferi informația pe care ei o caută și inevitabil îți vor căuta produsele sau serviciile. În scurt timp și rezultatele vor apărea. Rata de conversie crește, vizualizările pe site vor crește și ele, iar cu pași mici, dar siguri, te vei clasa în topul căutărilor pe Google.

Unde postezi articole SEO?

Există multe platforme ce oferă servicii de acest tip și anume, să posteze articole SEO pentru tine. Trebuie doar să le scrii, iar ei le vor posta. Și în secțiunea de blog a site-ului pe care îl ai poți posta pentru o rată de conversie mai mare și pentru o optimizare a paginii mult mai bună. Însă, este indicat să apelezi și la platforme diferite pentru a ajunge la cât mai mulți oameni, adică potențiali clienți. Diferența între aceste platforme ajutătoare o face prețul. Fiecare își are propriile cerințe pentru a putea posta textele, prețurile fiind clar diferite.

Despre INSTAPRESS- locul prin care să postezi articole SEO

Instapress este o aplicație unde îți poți genera un cont. Ce face INSTAPRESS? Îți oferă posibilitatea să postezi articole SEO pe un site ales din cele pe care platforma le deține (peste 80 de site-uri). Alegi site-ul, postezi articolul și îți va fi oferit un link către acesta. Poți posta atât articole SEO, cât și advertoriale, însă, și comunicate de presă. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii pe care această aplicație îi impune. Un articol trebuie să aibă minim 500 de cuvinte, să fie realizat dintr-un conținut original și fără diacritice. Este necesară prezența unei imagini și se pot adăuga două link-uri externe (DOFOLLOW). Acele articole SEO pentru adulți (nișe precum: cazino, jocuri online, politică, tutun etc) au un preț mai mare față de cele normale. Fiecare postare este realizată instant, nu este nevoie de o aprobare. Doar cerințele oferite de către platformă necesită să fie îndeplinite 100%.

Concluzie

Alege să scrii articole SEO pentru afacerea ta pentru a te promova mult mai bine. Optează pentru o platformă convenabilă ca preț, încât să obții și tu rezultatele mult dorite. Instapress este aplicația ce te poate ajuta prin pași simpli și rapizi, încât motoarele de căutare Google să te identifice mult mai ușor. Respectă cerințele SEO, creează conținut optimizat și în final vei observa de îndată rezultate pozitive.

tate.